Gdje gledati Engleska – Švicarska | TV prijenos, Analiza, Sastavi i dr.!

Engleska ŠvicarskaReprezentacije Engleske i Švicarske će u Merkur Spiel Areni odmjeriti snage u četvrtfinalu Europskog Prvenstva u nogometu. Nema sumnje da je pred nama još jedna spektakularna utakmica i velika borba za polufinale. Ako se pitate gdje gledati Engleska – Švicarska na pravom ste mjestu!

U nastavku teksta možete pronaći TV kanale koji su zaduženi za prijenos kao i najbolje besplatne platforme za stream. Također, naš tim sportskih analitačara je napravio potpunu analizu ove utakmice. U nastavku teksta možete pročitati i našu najavu ovog dvoboja, najvažnije informacije o momčadima a ljubiteljima sportske kladionice smo dali i naš prijedlog za klađenje.


Engleska – Švicarska najava utakmice

Reprezentacija Engleske je predvođena zvijezdama poput Kanea, Fodena, Bellinghama, Sake i ostalih stigla u Njemačku kao prvi favorit. Nisu oduševili svojim igrama na terenu, isuviše gledamo dodavanja unatrag i nedostaje napadačke kreacije. Sa druge strane Švicarska je jedna od reprezentacije koje su najviše iznenadile.

Nema sumnje da je individualni kvalitet na strani reprezentacije Engleske. Ipak, uz ovakvu igru tri lava u dvoboju sa Švicarskom koja izgleda sjajno očekuje nas jedna rezultatski jako zanimljiva utakmica. Sigurno da će nam ovaj dvoboj donijeti veliku bitku na terenu i mnogo uzbuđenja. U nastavku možete pročitati gdje gledati Engleska – Švicarska utakmicu. Također možete pročitati našu analizu ovih reprezentacija kao i savjete za klađenje.

Ivibet Ivibet Recenzija 98/100
  • Gledanje prijenosa i klađenje uživo
  • VIP program za najaktivnije igrače
  • Kriptovalute i mnoge druge metode plaćanja


Engleska – Švicarska: TV prijenos i stream

  • Utakmica: Engleska – Švicarska
  • Natjecanje: Euro 2024, četvrtfinale
  • Datum: 06.07.2024
  • Vrijeme: 18:00h
  • Lokacija: Merkur-Spiel Arena, Dusseldorf
  • TV prijenos: HRT, BHRT, RTS, Arena Sport
  • Stream: 22bet, bet365, 20bet

Forma Engleska

EngleskaGareth Southgate je od svog dolaska na klupu reprezentacije Engleske uspio unaprijediti igru reprezentacije Engleske. To je dovelo i do nekoliko velikih rezultata. Na prošlom Europskom Prvenstvu smo ih gledali u velikom finalu.

U Kataru su prije dvije godine poraženi od Francuske nakon velike drame u četvrtfinalu kada je Kane promašio jedanaesterac za produžetke. Također smo ih u Rusiji gledali u polufinalu.

Zbog takvih rezultata, sjajne forme, individualnog kvaliteta ali i činjenice da ova reprezentacija dugo igra zajedno u Njemačku su stigli kao prvi favoriti za osvajanje. Ipak, svojim igrama na terenu nisu oduševili.

Sa sjajnim pojedincima poput Kanea, Bellinghama, Fodena, Ricea, Sake, Arnolda i ostalih na EURU sigurno mogu savladati svaku reprezntaciju. I sa ovakvim imenima reprezentacija Engleske je daleko od nivoa igre od koga smo navikli od njih.

Istina, u svakom susretu su imali loptu u svojim nogama no nisu uspjeli napraviti mnogo napadački. Podatak da Foden ima tri puta više upućenih dodavanja ka Pickfordu no ka Kaneu je najbolji pokazatelj igre tri lava u Njemačkoj.

I sa takvom igrom su bez većih poteškoća, sa prve pozicije prošli grupnu fazu. Naravno, bez obzira na to navijači Engleske su nezadovoljni i Southgateu se sprema ostavka ukoliko ne osvoji EURO što je teško očekivati sa prikazanim igrama.

Pravio je Southgate nekoliko promjena u početnih 11. Podlegao je pritisku javnosti i izbacio Arnolda iz sredine no i sa njim i bez njega Engleska je većinom igrala na svojoj polovici gdje posljednja linija bezidejno kombinuje.

Nakon velikih kritika imali su velike najave za osminu finala no ponovo smo gledali jalovu predstavu Engleske. Još u ranoj fazi utakmice su primili gol no ni nakon toga napadački nisu mnogo napravili. Toney je tek u 94-oj minuti dobio priliku i tada je Southgate krenuo na sve ili ništa.

Nakon jednog ubacivanja lopta je u posljednjoj minuti nadoknade došla do Bellinghama koji je postigao sjajan pogodak i ostavio Englesku na prvenstvu. Nakon toga su preko Kanea već u prvoj minuti produžetaka došli do potpunog preokreta. Jasno je da Engleska ima individualni kvalitet da savlada svakoga a ovakav preokret bi im mogao dati vjetar u leđa i u nastavku treba očekivati daleko kvalitetnije partije tri lava.

Mali problem u ovom dvoboju za reprezentaciju Engleske će biti izostanak Guehia, standardnog braniča za koga Engleska i nema adekvatnu zamjenu s obzirom da White nije doputovao.

Engleska igrački kadar

Vratari: Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal), Dean Henderson (Crystal Palace)

Odbrana: Kieran Trippier (Newcastle United), John Stones (Manchester City), Lewis Dunk (Brighton), Kyle Walker (Manchester City), Joe Gomez (Liverpool), Ezri Konsa (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), Marc Guehi (Crystal Palace), Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

Vezni red: Jude Bellingham (Real Madrid), Declan Rice (Arsenal), Conor Gallagher (Chelsea), Kobbie Mainoo (Manchester United), Eberechi Eze (Crystal Palace), Adam Wharton (Crystal Palace)

Napad: Harry Kane (Bayern Munich), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa), Cole Palmer (Chelsea), Phil Foden (Manchester City), Bukayo Saka (Arsenal), Anthony Gordon (Newcastle United), Jarrod Bowen (West Ham United)

Izbornik: Gareth Southgate


Forma Švicarska

ŠvicarskaReprezentaciju Švicarske smo u ovom stoljeću navikli da gledamo na velikim natjecanjima. Jedna ozbiljna reprezentacija, sa usklađenim sisemom igre koju većinom gledamo i u knockout fazi velikih natjecanja.

Na posljednja tri Svjetska Prvenstva su igrali knockout fazu. Gledali smo ih u knockout fazi na posljednja dva EURA a na prethodnom su igrali četvrtfinale.

Svi su navikli na konstantnost reprezentacije Švicarske. Oni u utakmicama protiv nešto slabijih reprezentacija odrade posao. Bez većih poteškoća većinom prođu skupinu no nikako da naprave neko veliko iznenađenje. Možda se ono sprema baš na ovom Europskom Prvenstvu.

Rezultati reprezentacije Švicarske u posljednje dvije godine kao i dosadašnje partije su  odlična najava toga. U kvalifikacijama nisu imali nikakvih poteškoća da prođu skupinu i obezbjede plasman na EURO. Grupnu fazu je Švicarska prošla bez većih poteškoća, bez poraza u utakmicama sa Mađarskom, Škotskom i Njemačkom.

Čak su do nadoknade trećeg kola imali i vodstvo protiv Njemačke koje im je donosilo prvu poziciju u skupini. Nisu uspjeli izdržati napade Njemačke koja je slomila otpor tek u nadoknadi preko Fullkruga. Zaista su izgledali sjajnou svakoj utakmici grupne faze no sve ljubitelje nogometa su oduševili svojim nastupom u osmini finala.

Oni su u osmini finala od samog početka dominirali u dvoboju sa aktuelnim prvacima Europe, reprezentacijom Italije. Sasvim zasluženo su sa 2:0 izbacili Italiju iz natjecanja i zakazali veliko četvrtfinale sa Engleskom. Murat Yakin je zaista odradio sjajan posao sa ovom reprezentacijom koja je dugo zajedno i koja se odlično poznaje. U ovom dvoboju Yakin nema problema sa izostancima što je odlična stvar za navijače Švicarske.

Švicarska igrački kadar

Vratari: Gregor Kobel (Borussia Dortmund), Yvon Mvogo (Lorient), Yann Sommer (Inter Milan), Pascal Loretz (Luzern)

Odbrana: Manuel Akanji (Manchester City), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Kevin Mbabu (Augsburg), Ricardo Rodriguez (Torino), Fabian Schär (Newcastle United), Leonidas Stergiou (VfB Stuttgart), Silvan Widmer (Mainz 05), Cédric Zesiger (VfL Wolfsburg)

Vezni red: Michel Aebischer (Bologna), Remo Freuler (Bologna), Fabian Rieder (Rennes), Xherdan Shaqiri (Chicago Fire FC), Vincent Sierro (Toulouse), Granit Xhaka (Bayer Leverkusen), Denis Zakaria (Monaco), Filip Ugrinic (Young Boys), Uran Bislimi (Lugano)

Napad: Zeki Amdouni (Burnley), Breel Embolo (Monaco), Noah Okafor (Milan), Dan Ndoye (Bologna), Renato Steffen (Lugano), Ruben Vargas (Augsburg), Andi Zeqiri (Genk), Steven Zuber (AEK)

Izbornik: Murat Yakin


Međusobni susreti Engleska – Švicarska

Ove reprezentacije su svoj posljednji međusobni okršaj imale prije dvije godine. Tada je Engleska u prijateljskom dvoboju slavila sa 2:1. Posljednji takmičarski okršaj Engleske i Švicarske je bio u borbi za treće mjesto Lige Nacija, prije pet godine. Taj dvoboj je završen bez pobjednika a Engleska je slavila nakon fortune jedanaesteraca.


150€
(prvi depozit): 100%
Posjeti Ivibet
  • Gledanje prijenosa i klađenje uživo
  • VIP program za najaktivnije igrače
  • Kriptovalute i mnoge druge metode plaćanja
94% Omjer isplate
150€ (prvi depozit): 100%
Posjeti Ivibet
  • Gledanje prijenosa i klađenje uživo
  • VIP program za najaktivnije igrače
  • Kriptovalute i mnoge druge metode plaćanja
Ivibet Recenzija