Gdje gledati Nizozemska – Engleska | TV prijenos, Analiza, Sastavi i dr.!

Nizozemska EngleskaReprezentacije Nizozemske i Engleske će se na Signal Iduna Parku boriti za veliko finale Europskog Prvenstva u nogometu. Nema sumnje da je pred nama jedan rezultatski neizvjestan dvoboj i jedna od najboljih nogometnih utakmica ove godine. Ako se pitate gdje gledati Nizozemska – Engleska na pravom ste mjestu!

U nastavku teksta možete pronaći TV kanale koji su zaduženi za prijenos kao i najbolje besplatne platforme za stream. Također, naš tim sportskih analitačara je napravio potpunu analizu ove utakmice. U nastavku teksta možete pročitati i našu najavu ovog dvoboja, najvažnije informacije o momčadima a ljubiteljima sportske kladionice smo dali i naš prijedlog za klađenje.


Nizozemska – Engleska najava utakmice

Reprezentacija Nizozemske je na terenu pokazala mnogo više od Engleske u dosadašnjem toku prvenstva. Gakpo i društvo su pokazali da Nizozemska ima sjajnu i napadačku zonu dok o njihovoj posljednjoj trećini terena ne treba troišiti riječi. Engleska nije oduševila svojim igrama bez mnogo rizika.

Čak su bili i nadomak ispadanja i imali su mnogo i sreće na putu ka polufinalu. Ipak, individualni kvalitet je na njihovoj strani. Stoga treba očekivati jedan jako zanimljiv okršaj. U nastavku možete pročitati gdje gledati Nizozemska – Engleska utakmicu. Također možete pročitati našu analizu ovih reprezentacija kao i savjete za klađenje.

22bet 22bet Recenzija 100/100
  • Brza oklada
  • Mobilne aplikacije
  • 100+ načina plaćanja


Nizozemska – Engleska: TV prijenos i stream

  • Utakmica: Nizozemska – Engleska
  • Natjecanje: Euro 2024, polufinale
  • Datum: 10.07.2024
  • Vrijeme: 21:00h
  • Lokacija: Signal Iduna Park, Dortmund
  • TV prijenos: HRT, BHRT, RTS, Arena Sport
  • Stream: 22bet, bet365, 20bet

Forma Nizozemska

NizozemskaReprezentaciju Nizozemske smo navikli gledati u užem krugu favorita i u završnicama velikih natjecanja. Prvaci Europe iz 1988. godine su igrali ukupno četiri polufinala EURA i četiri polufinala SP-a no bez većih rezultata su već deset godina.

Bez obzira na to sigurno da imaju kvalitet za samu završnicu. Popularne lale su na papiru jedna od najboljih reprezentacija svijeta, što su i potvrdili na terenu i jasno je da mogu i do samog kraja.

Nakon ispadanja na mundijalu u Kataru van Gaal je napustio kormilo reprezentacije a na mjestu izbornika je još jednom ukazana prilika Ronaldu Koemanu. Nije Nizozemska pod Koemanom imala uspjeha u playoffu Lige Nacija no kvalifikacije za EURO su odradili rutinski. Osim toga na ovom EURU izgledaju fantastično.

Lale su grupnu fazu završile sa četiri osvojena boda no na terenu su imali kontrolu u većem dijelu svakog susreta grupne faze natjecanja. U osmini finala su značajno digli nivo igre. Jednom dominantnom predstavom su izbacili Rumunjsku. Slavili su sa 3:0 u susretu u kome ni u jednom trenutku prolazak dalje nije bio upitan.

U četvrtfinalu su imali okršaj protiv, na ovom prvenstvu sjajne reprezentacije Turske. Imala je reprezentacija Nizozemske i gol zaostatka u tom dvoboju no zaista su dominirali u drugom dijelu utakmice. Nizali su gol prilike i na kraju sasvim zasluženo, sa 2:1 prošli u polufinale.

Nizozemska igrački kadar

Vratari: Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton), Justin Bijlow (Feyenoord)

Odbrana: Virgil van Dijk (Liverpool), Stefan de Vrij (Inter Milan), Mickey van de Ven (Tottenham Hotspur), Daley Blind (Girona), Matthijs de Ligt (Bayern), Nathan Ake (Manchester City), Denzel Dumfries (Inter Milan), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Vezni red: Teun Koopmeiners (Atalanta), Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (Barcelona), Tijjani Reijnders (AC Milan), Xavi Simons (RB Leipzig),  Joey Veerman (PSV), Jerdy Schouten (PSV), Gini Wijnaldum (Al-Ettifaq)

Napad: Memphis Depay (Atletico Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Wout Weghorst (Hoffenheim), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax)

Izbornik: Ronald Koeman


Forma Engleska

EngleskaGareth Southgate je od svog dolaska na klupu reprezentacije Engleske uspio unaprijediti igru reprezentacije Engleske. To je dovelo i do nekoliko velikih rezultata. Na prošlom Europskom Prvenstvu smo ih gledali u velikom finalu.

U Kataru su prije dvije godine poraženi od Francuske nakon velike drame u četvrtfinalu kada je Kane promašio jedanaesterac za produžetke. Također smo ih u Rusiji gledali u polufinalu.

Zbog takvih rezultata, sjajne forme, individualnog kvaliteta ali i činjenice da ova reprezentacija dugo igra zajedno u Njemačku su stigli kao prvi favoriti za osvajanje. Ipak, svojim igrama na terenu nisu oduševili i navijači su već nakon grupne faze tražili ostavku Southgatea koji igra bez mnogo rizika, neatraktivan nogomet iako ima jednu od najboljih napadačkih zona svijeta.

Samo jedan podatak da Foden ima tri puta više upućenih dodavanja ka Pickfordu no Kaneu najbolje oslikava igre tri lava na ovom Europskom Prvenstvu. I sa takvom igrom su bez većih poteškoća, sa prve pozicije prošli grupnu fazu. Naravno, bez obzira na to navijači Engleske su nezadovoljni i Southgateu se sprema ostavka ukoliko ne osvoji EURO.

Pravio je Southgate nekoliko promjena u početnih 11. Podlegao je pritisku javnosti i izbacio Arnolda iz sredine no i sa njim i bez njega Engleska je većinom igrala na svojoj polovici gdje posljednja linija bezidejno kombinuje.

Nakon velikih kritika imali su velike najave za osminu finala no ponovo smo gledali jalovu predstavu Engleske. Još u ranoj fazi utakmice su primili gol no ni nakon toga napadački nisu mnogo napravili. Toney je tek u 94-oj minuti dobio priliku i tada je Southgate krenuo na sve ili ništa.

Nakon jednog ubacivanja lopta je u posljednjoj minuti nadoknade upravo preko Toneya došla do Bellinghama koji je postigao sjajan pogodak i ostavio Englesku na prvenstvu. Nakon toga su preko Kanea već u prvoj minuti produžetaka došli do potpunog preokreta. I u četvrtfinalu sa Švicarskom su jurili gol zaostatka.

Ponovo nisu pravili mnogo napadački no Saka je jednim sjajnim pogotkom donio produžetke. Na kraju je Engleska slavila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca no još jednom su svojom igrom u potpnostu razočarali. Odlična vijest za navijače Engleske je da je Guehi odradio suspenziju i bit će na raspolaganju u ovom dvoboju.

Engleska igrački kadar

Vratari: Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal), Dean Henderson (Crystal Palace)

Odbrana: Kieran Trippier (Newcastle United), John Stones (Manchester City), Lewis Dunk (Brighton), Kyle Walker (Manchester City), Joe Gomez (Liverpool), Ezri Konsa (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), Marc Guehi (Crystal Palace), Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

Vezni red: Jude Bellingham (Real Madrid), Declan Rice (Arsenal), Conor Gallagher (Chelsea), Kobbie Mainoo (Manchester United), Eberechi Eze (Crystal Palace), Adam Wharton (Crystal Palace)

Napad: Harry Kane (Bayern Munich), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa), Cole Palmer (Chelsea), Phil Foden (Manchester City), Bukayo Saka (Arsenal), Anthony Gordon (Newcastle United), Jarrod Bowen (West Ham United)

Izbornik: Gareth Southgate


Međusobni susreti Nizozemska – Engleska

Posljednji međusobni okršaj Nizozemska i Engleska su imale prije pet godina, u polufinalu Lige Nacija. Tada je reprezentacija Nizozemske savladala reprezentaciju Engleske rezultatom 3:1, nakon produžetaka.


100/100 Vidi recenziju
122€
Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
  • Brza oklada
  • Mobilne aplikacije
  • 100+ načina plaćanja
95% Omjer isplate
122€ Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
  • Brza oklada
  • Mobilne aplikacije
  • 100+ načina plaćanja
22bet Recenzija