Gdje gledati Danska – Švedska | TV prijenos, Analiza, Sastavi i dr.!

Danska - ŠvedskaPred nama su četvrtfinalni dvoboji rukometnih Olimpijskih Igara. Nema sumnje da će najzanimljivije biti u dvoboju reprezentacija Danske i Švedske, velesila ovog sporta koje su već dugo jedne od najboljih reprezentacija svijeta. Za očekivati je da gledamo jednu spektakularnu utakmicu, veliku borbu za polufinale i jednu od najzanimljivijih rukometnih utakmica ove godine. Ako se pitate gdje gledati Danska – Švedska na pravom ste mjestu!

U nastavku teksta možete pronaći TV kanale koji su zaduženi za prijenos kao i najbolje besplatne platforme za stream. Također, naš tim sportskih analitačara je napravio potpunu analizu ove utakmice. U nastavku teksta možete pročitati i našu najavu ovog dvoboja, najvažnije informacije o momčadima a ljubiteljima sportske kladionice smo dali i naš prijedlog za klađenje.


Danska – Švedska najava utakmice

Reprezentacija Danske je na terenu pokazala mnogo više od Švedske u dosadašnjem toku prvenstva. Od početka olimpijskog turnira izgledaju jako dominantno dok Švedska u grupnoj fazi nije impresionirala, čak su imali poteškoća da se domognu četvrtfinala.

Ipak, reprezentacija Švedske je na papiru jedna od najboljih reprezentacija svijeta. Ove godine su na EURU igrali polufinale čime su potvrdili svoj kvalitet a za očekivati je da u knockout fazi natjecanja značajno dignu nivo svoje igre. Stoga treba očekivati jedan jako zanimljiv okršaj. U nastavku možete pročitati gdje gledati Danska – Švedska utakmicu. Također možete pročitati našu analizu ovih reprezentacija kao i savjete za klađenje.

22bet 22bet Recenzija 100/100
  • Brza oklada
  • Mobilne aplikacije
  • 100+ načina plaćanja


Danska – Švedska: TV prijenos i stream

  • Utakmica: Danska – Švedska
  • Natjecanje: Olimpijske Igre 2024, četvrtfinale
  • Datum: 07.08.2024
  • Vrijeme: 17:30h
  • Lokacija: Stade Pierre-Mauroy, Villeneuve d’Ascq
  • TV prijenos: HRT, BHRT, RTS, max
  • Stream: 22bet, bet365, 20bet

Forma Danska

DanskaReprezentacija Danske je tradicionalno jedna od najboljih reprezentacija svijeta. Oni su trostruki svjetski prvaci, dvostruki prvaci Europe a osim toga u dva navrata su dolazili do medalja na Olimpijskim Igrama.

U posljednjem desetljeću su predvođeni sjajnim Hansenom napravili mnogo velikih rezultata. Ipak, mnogi su mišljenja da je ovo najbolja reprezentacija Danske u njenoj historiji.

Sa fantastičnim mladim vanjskim igračima, Gidselom i Pytlickom sigurno ćemo ih još dugo gledati u samom vrhu. Tu je još nekoliko sjajnih vanjskih igrača poput Laugea, Kirkelokea i Arnoldsena. Bez dileme imaju najbolju vanjsku liniju na svijetu.

Na ovim Olimpijskim Igrama je i Lukas Lindhard Jorgensen pokazao na kom nivou može igrati na poziciji pivoa. Emil Jakobsen je sigurno jedan od najboljih krilnih igrača svijeta. Kada tome dodamo specijaliste za odbranu predvođene sjajnim Magnusom Saugstrupom i fantastične vratare jasno je da je ova reprezentacija na papiru najbolja na svijetu.

To su i pokazali na terenu u dosadašnjem toku turnira. Reprezentacija Danske je već u prvoj utakmici savladavši najveće konkurente, domaćine Olimpijskih Igara, reprezentaciju Francuske sa visokih osam golova razlike pokazala svoj kvalitet. Nakon toga su i protiv Egipta izgledali dominantno, riješili su pitanje pobjednika već u prvom dijelu utakmice.

Gidsel i Pytlick su u ove dvije utakmice postigli čak 37 pogodaka što je dovoljan pokazatelj na kom nivou igraju u ovom trenutku. U ostalim utakmicama su se napadački priključila i krila, pivoi kao i Lauge i Arnoldsen i Danska u ovom trenutku izgleda nezaustavljivo. Argentinu su savladali sa 11 golova razlike a Mađarsku sa tri. Potom su u direktnom okršaju sa Norveškom za prvu poziciju slavili sa sedam golova razlike.

Danska igrački kadar

Vratari: Emiil Nielsen (Barcelona), Niklas Landin (Aalborg)

Pivoi: Magnus Saugstrup (Magdeburg), Simon Hald Jensen (Aalborg), Lukas Lindhard Jorgensen (Flensburg)

Krila: Emil Jakobsen (Flensburg), Magnus Landin (Kiel), Hans Lindberg (Fuchse Berlin)

Vanjski igrači: Simon Pytlick (Flensburg), Thomas Sommer Arnoldsen (Aalborg), Henrik Mollgaard (Aalborg), Mikkel Hansen (Aalborg), Rasmus Lauge (Bjerringbro Silkeborg), Mathias Gidsel (Fuchse Berlin), Niclas Kirkelokke (Rhein Neckar Lowen)

Izbornik: Nikolaj Jacobsen


Forma Švedska

ŠvedskaReprezentacija Švedske je još uvijek bez olimpijskog zlata iako su jako dugo u samom vrhu svjetskog rukometa. Oni su četvrorostruki svjetski prvaci i petorostruki prvaci Europe.

Čak četiri puta smo ih gledali u finalu Olimpijskih Igara no nikada nisu uspjeli doći do zlata. Navikli smo ih gledati u završnici najvećih turnira. Igrali su bar polufinale na posljednja dva svjetska i na posljednja dva europska prvenstva.

Početkom ove godine su EURU u Njemačkoj bili nadomak finala. Dijelio ih je jedan odbranjen deveterac no Prandi je pogodak o kome se mnogo priča. Upitno je da li je taj gol i regularan no kako god Francuska je bila bolja u produžetcima i na taj način je Švedska ostala bez novog finala EURA.

Naravno, na Olimpijske Igre su stigli kao jedni od najvećih favorita. Imaju fantastičnu odbranu i jednu od najboljih vanjskih linija predvođenih Claarom i Gottfridssonom. Od početka Olimpijskih Igara Švedska ne izgleda najbolje.

Osim toga tokom grupne faze su ozljede pretrpili i Claar i Peterson i njihov nastup je pod znakom pitanja. Istina, i bez Claara i bez Petersona i bez suspendovanog Gotfridssona je Švedska savladala Hrvatsku sa visokih 11 golova razlike. Od te utakmice, četvrtog kola grupne faze gledamo onu Švedsku kakvu i očekujemo.

Potom su sa 13 golova razlike savladali i slabašni Japan u posljednjoj utakmici grupne faze. Odbrana je funkcionirala sjajno u obje utakmice a Palicka je također bio fantastičan. Ukoliko reprezntacija Švedske odigra na tom nivou i u ovoj utakmici sigurno da mogu napraviti velike probleme i favorizovanoj reprezentaciji Danske.

Švedska igrački kadar

Vratari: Andreas Palicka (PSG), Tobias Thulin (COG)

Pivoi: Max Darj (Fuchse Berlin), Oscar Bergendahl (Magdeborg), Felix Moller (IK Savehof)

Krila: Hampus Wanne (Barcelona), Lucas Pellas (Montpeiller), Sebastian Karlsson (Montpeiller), Daniel Petterson (Magdeburg)

Vanjski igrači: Jim Gottfridsson (Flensburg), Felix Claar (Magdeburg), Jonathan Edvardsson (Hannover), Jonathan Carlsbogard (Barcelona), Karl Wallinius (Kiel), Albin Lagergen (Magdeburg), Lukas Sandell (Veszprem)

Izbornik: Glenn Solberg


Međusobni susreti Danska – Švedska

Posljednji međusobni okršaj reprezentacije Danske i Švedske su imale na Europskom Prvenstvu početkom ove godine. Tada je u grupnoj fazi velika drama u završnici pripala reprezentaciji Danske. I prošle godine je Danska bila bolja na Euro Cupu dok je Švedska posljednju pobjedu nad Danskom upisala prije dvije godine na Euro Cupu. Ove reprezentacije smo gledali i na Olimpijskim Igrama u Tokyu. Tada je Švedska u grupnoj fazi slavila rezultatom 33:30.


100/100 Vidi recenziju
122€
Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
  • Brza oklada
  • Mobilne aplikacije
  • 100+ načina plaćanja
95% Omjer isplate
122€ Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
  • Brza oklada
  • Mobilne aplikacije
  • 100+ načina plaćanja
22bet Recenzija