Poljska Ekstraklasa poredak – tablica i rezultati

Poljska EkstraklasaEkstraklasa je kvalitetom daleko od pet najjačih europskih liga, popularnih liga petica. Ipak, u najveći rank nogometa u Poljskoj se iz godine u godinu ulaže mnogo. To je dovelo do toga da su i Poljska Ekstraklasa utakmice posljednjih godina značajno kvalitetnije i interesantnije. Navikli smo da nam Poljska Ekestraklasa tablica uvijek donese veliku bitku i za prvaka ali i za mjesta koja vode u Europu. 

Najveće ekipe Poljske iz sezone u sezonu vode veliku bitku za prvaka što čini i Poljska Ekstraklasa utakmice izuzetno zanimljivim. Često i samo jedna utakmica odluči prvaka, plasman u Europu ili pak ispadanje u drugi rank. To je i jedan od najvećih razloga popularnosti ovog natjecanja.

“Ne radi se o poboljšanju dok igrate; ono je svaki dan, na treningu, morate raditi na svakom aspektu svoje igre, i to je nešto u čemu sam stvarno uživao.”
– Wojciech Szczesny

Poljska Ekstraklasa tablica

Najviši rank nogometa u Poljskoj, Ekstraklasa nam svake sezone donese borbu 18 ekipa koje se takmiče za naslov prvaka. Početak sezone je u kolovozu a momčadi se u Ekstraklasi natječu sve do svibnja. Tokom sezone svih 18 ekipa imaju po dva međusobna okršaja, po jedan doma i na gostujućem terenu. To čini da se tokom sezone Poljska Ekstraklasa utakmice igraju kroz 34 kola. Svake sezone imamo priliku gledati 306 utakmica Ekstraklase.

Pobjeda se nagrađuje sa tri osvojena boda, remi sa jednim a u slučaju poraza ekipe ostaju bez bodova. Kada se nakon svih odigranih utakmica napravi Poljska Ekstraklasa poredak ekipa koja završi sezonu sa najvećim brojem bodova osvaja naslov prvaka Poljske. Osim titule prvaka prvoplasirana momčad obezbjeđuje i plasman u kvalifikacije za Ligu Prvaka. Viceprvak i trećeplasirana ekipa idu u kvalifikacije za Ligu Konferencija. Tri ekipe koje sezonu završe na dnu tablice se sele u Division 1, drugi rank nogometa u Poljskoj.

Kao što možete vidjeti u ovom dijelu članka imate prikaz kako izgleda Poljska Ekstraklasa tablica. Nudi vam se prikaz za svih 18 ekipa na tablici a Poljska Ekstraklasa rezultati uživo su u svakom trenutku osvježeni, uz trenutne rezultate ekipa. Osim toga imate prikaz svih odigranih utakmica, omjera pobjeda, remija i poraza kao i rezultate doma i u gostima. Možete vidjeti i koje ekipe, uz trenutno stanje tablicu obezbjeđuju nastup u Europi a koje ispadaju u Division 1. Također možete vidjeti i najbolje Poljska Ekstraklasa kvote ove sezone za sve utakmice za koje su bookmakeri postavili kvote.


Poljska Ekstraklasa rezultati

Svi koji žele pogledati kako izgleda Poljska Ekstraklasa poredak na tablici također mogu provjeriti i rezultate posljednjih kola najvišeg ranka nogometa ove države. Poljska Ekstraklasa rezultati iz prethodnih kola će svakako koristiti svim ljubiteljima nogometa a ljubiteljima sportske kladionice mogu značiti mnogo za odabir najboljeg tipa za klađenje. U našem prikazu možete provjeriti i Poljska Ekstraklasa raspored kao i forma svih momčadi kao i razne druge korisne informacije sa prethodnih ali i narednih utakmica.

Moguće je provjeriti stadion na kome se odigrana dvoboj, vrijeme po kome se odigrava susret kao a dostupan je prikaz i sudijske ekipe. Također je dostupna značajka usporedbe koeficijenata kako bi naši posjetioci u svakom momentu mogli igrati uz najvisočiji tečaj i na taj način maksimalno povećali svoj potencijalni dobitak. Usporedba koeficijenata je dostupna za razne markete, od moneyline klađenja (klađenje na pobjedu), klađenja na zbroj golova pa sve do klađenja na kornere.

Osim toga dostupna je značajka Poljska Esktraklasa rezultati uživo. Ona vam omogućuje da na našem sajtu pratite rezultate utakmica koje su u toku. Nudi vam se i Poljska Ekstraklasa raspored narednih kola što upotpunjava sve neophodne stvari vezane za rezultate i raspored najvišeg ranka nogometa Poljske.


Poljska Ekstraklasa kvote

U ovom dijelu članka svi naši posjetioci mogu provjeriti usporedbu koeficijenata svih utakmica Ekstraklase. Samo jedan klik na određenu utakmicu otvara ponuđene kvote za klađenje na pobjedu u najboljim online kladionicama. Klikom na padajuću listu “select betting market” možete promjeniti market za klađenje i provjeriti kvote za željeni.

Sigurno da Poljska Ekstraklasa rezultati mogu korsititi svim našim posjetiocima. Ipak, za ljubitelje sportske kladionice će ovo svakako biti najvažniji dio. U svakom trenutku se u ovom dijelu članka mogu pronaći pronaći najvisočije kvote za sav Poljska Ekstraklasa raspored utakmica tekuće sezone. Usporedba koeficijenata je dostupna za mnoštvo marketa za klađenje. Zbog toga, neovisno koji market za klađenje želite igrati u ovom dijelu možete pronaći najbolje kvote za Poljska Ekstraklasa klađenje. To omogućava da se naši posjetioci klade uz najvisočije kvote. Na taj način će maksimizirati svoje dobitke što će najviše značiti onim koji igraju singl na nešto visočiji ulog. Ipak, kako bi u svakom momentu mogli položiti okladu uz najbolju kvotu za klađenje neophodno je i da napravite račune u više online kladionica.


Povjest Ekstraklase

Ekstraklasa je najveći rank nogometa u Poljskoj kroz koji se najbolje ekipe ove države takmiče za naslov prvaka. Od samog početka je Ekstraklasa prošla kroz brojne promjene. Poljski nogomet se u početku igrao kroz regionalna takmičenja. Nacionalna nogometna liga Poljske je osnovana 1926. godine.

Ovakvoj odluci se od svih tadašnjih najkvalitetnijih i najvećih ekipa Poljske protivila momčad Cracovie. Ona se stoga nije takmičila u prvoj sezoni koja je počela 1927. godine. Prve sezone nacionalne lige su donijele i dominaciju i veliku bitku krakovskih ekipa, Wisle Krakow i 1. FC Katowicea.

Nakon toga gledali smo periodične dominacije Cracovie, Wisle Krakow, Pogon Lwowa i Warte Poznan sve do drugog svjetskog rata. Naravno da je rat koji je značajno pogodio ovu državu imao veliki uticaj i na nogomet. Lwow je pripao Sovjetskom Savezu što je dovelo do raspuštanja ekipa iz tog dijela Poljske.

Poljska je nakon Drugog Svjetskog Rata dobila teritorije Zabrzea, Bytoma, Wroclawa i Lubina. Iz tih gradova je Poljska dobila i nekoliko vrhunskih nogometnih ekipa poput Slask Wroclawa, Polonie Bytom, Gornik Zabrzea i Zaglebie Lubina.

Tijekom historije najviši nogometni rank Poljske je prošao kroz brojne promjene i broja momčadi i sustava natjecanja. Uključivao je i dodatna doigravanja za prvaka i za ostanak. Danas se najboljih 18 ekipa iz Poljske kroz dvokružni sustav natječu za titulu prvaka.


Poljska Ekstraklasa najtrofejniji klubovi

LegiaLegia Warsaw je najtrofejniji klub u Poljskoj. Osnovan je 1916. godine a gledamo ih u najvišem ranku domaćeg šampionata od prve sezone. Oni su u 15 navrata dizali titulu prvaka Poljske a posebnu dominaciju imaju u ovom stoljeću.

Popularni legionari igraju svoje domaće utakmice na Polish Army Stadionu na koji su donijeli još i 20 naslova kupa Poljske po čemu su također rekrderi. Osim toga igrali su i polufinala European Cupa, nekadašnje Lige Prvaka.

Gornik ZabrzeGornik Zabrze je dugo bio najtrofejniji klub Poljske. Ova ekipa je u 14 navrata osvajala domaći šampionat no njihova dominacija je trajala do 1990. godine nakon čega nisu imali većih rezultata.

Rudari igraju svoje domaće utakmice na Areni Zabrze. Oni su na taj stadion donijeli i šest naslova prvaka kupa. Ova ekipa je nekadašnji četvrtfinalist najvećeg europskog klupskog natjecanja no trenutno prolaze kroz težak period.

WislaSa 13 naslova prvaka Poljske, Wisla Krakow je uz Legiu Warsawu i Gornik Zabrze najtrofejnija ekipa domaćeg šampionata. Ipak, oni trenutno igraju u drugom ranku, Divisionu 1 i prolaze kroz jedan težak period.

Popularna bijela zvijezda je u pet navrata osvajala i domaći kup. Trostruki su osvajači Intertoto Cupa a 1979. godine, kada je Poljska Ekstraklasa prolazila kroz zlatno doba su igrali i četvrtfinale European Cupa.

Lech Poznan

Lech je nogometna ekipa iz Poznana koja je tradicionalno jedna od najboljih ekipa ove države. Klub osnovan 1922. godine koji se od prve sezone takmiči u nacionalnom šampionatu.

Popularni željezničar je na svoj Enea Stadion donio osam naslova prvaka Poljske. Osim toga u pet navrata su osvajali kup Poljske. Imali su i nekoliko zapaženih rezultata u europskim natjecanjima poput plasmana u četvrtfinale Lige Konferencija u sezoni 2022./23.

Poljska Ekstraklasa pobjednici po sezonama

U nastavku možete pogledati osvajače Ekstraklase po sezonama od početka ovog stoljeća:

  • 2000/01 – Wisla Krakow
  • 2001/02 – Legia Warsaw
  • 2002/03 – Wisla Krakow
  • 2003/04 – Wisla Krakow
  • 2004/05 – Wisla Krakow
  • 2005/06 – Legia Warsaw
  • 2006/07 – Zaglebie
  • 2007/08 – Wisla Krakow
  • 2008/09 – Wisla Krakow
  • 2009/10 – Lech Poznan
  • 2010/11 – Wisla Krakow
  • 2011/12 – Slask Wroclaw
  • 2012/13 – Legia Warsaw
  • 2013/14 – Legia Warsaw
  • 2014/15 – Lech Poznan
  • 2015/16 – Legia Warsaw
  • 2016/17 – Legia Warsaw
  • 2017/18 – Legia Warsaw
  • 2018/19 – Piast Gliwice
  • 2019/20 – Legia Warsaw
  • 2020/21 – Legia Warsaw
  • 2021/22 – Lech Poznan
  • 2022/23 – Rakow
  • 2023/24 – Jagiellonia

150€
(prvi depozit): 100%
Posjeti Ivibet
  • Gledanje prijenosa i klađenje uživo
  • VIP program za najaktivnije igrače
  • Kriptovalute i mnoge druge metode plaćanja
94% Omjer isplate
150€ (prvi depozit): 100%
Posjeti Ivibet
  • Gledanje prijenosa i klađenje uživo
  • VIP program za najaktivnije igrače
  • Kriptovalute i mnoge druge metode plaćanja
Ivibet Recenzija