Gdje gledati Borussia Dortmund – Heidenheim | TV prijenos, Analiza, Sastavi i dr.!

Borussia Dortmund - HeidenheimPrva utakmica trećeg kola Bundeslige Njemačke se igra na Signal Iduna Parku gdje će Borussia Dortmund ugostiti momčad Heidenheima. Ako se pitate gdje gledati Borussia Dortmund – Heidenheim na pravom ste mjestu!

U nastavku teksta možete pronaći TV kanale koji su zaduženi za prijenos kao i najbolje besplatne platforme za stream. Također, naš tim sportskih analitačara je napravio potpunu analizu ove utakmice. U nastavku teksta možete pročitati i našu najavu ovog dvoboja, najvažnije informacije o momčadima a ljubiteljima sportske kladionice smo dali i naš prijedlog za klađenje.


Borussia Dortmund – Heidenheim najava utakmice

Milioneri su uvijek u užem krugu favorita u Njemačkoj. Utakmice na Signal Iduna Parku su uvijek jako zanimljive, sa armijom žutih navijača i na ovom stadionu smo navikli na vrhunski nogomet i velika uzbuđenja.

Heidenheim je najveća europska senzacija na početku nove sezone i nakon ovakvih partija će i na Signal Iduna Parku sa favorizovanom Borussiom voditi veliku bitku za bodove. Sigurno da će Borrusia Dortmund – Heidenheim biti jedan od najzanimljivijih i najpraćenijih dvoboja ovog tjedna.

22bet 22bet Recenzija 100/100
  • Brza oklada
  • Mobilne aplikacije
  • 100+ načina plaćanja


Borussia Dortmund – Heidenheim: TV prijenos i stream

  • Utakmica: Borussia Dortmund – Heidenheim
  • Natjecanje: Bundesliga, 3. kolo
  • Datum: 13.09.2024
  • Vrijeme: 20:30h
  • Lokacija: Signal Iduna Park, Dortmund
  • TV prijenos: Arena Sport
  • Stream: 22bet, bet365, 20bet

Forma Borussia Dortmund

Borussia DortmundEkipa Borussie Dortmund već dugo čeka na novu titulu prvaka Njemačke. Prije dvije sezone su bili blizu da prekinu sušu no bez titule su ostali u posljednjem kolu kada su pred domaćim navijačima ostali bez pobjede nad Mainzom.

Na taj način su ostali bez velikog slavlja koje je bilo pripremljeno. Prethodna sezona je za Dortmund, bar u domaćem šampionatu bila veliko razočarenje.

Čak su imali i velikih poteškoća da se domognu plasmana u Ligu Prvaka. Sezonu su na kraju završili kao petoplasirana ekipa Njemačke. U Ligi Prvaka su pokazali svoj kvalitet.  Izbacivali su redom PSV, Atletico Madrid i PSG u knockout fazi i na taj način su se plasirali u finale. Real Madrid ih je savladao u finalu u kome Dortmund i nije pokazao mnogo i na taj način su ostali bez titule.

Za ovu sezonu je Dortmund uradio sjajan posao. Oslobodili su se plaćanja nekoliko igrača koji nisu imali veliku u igri momčadi. Osim toga doveli su nekoliko fantastičnih pojačanja. Kao najveća su stigli Anton Waldemar i Maximilian Beier a osim njih su stigli Pascal Gross, Yan Couto i Serhou Guirassy.

Sezona je za milionere počela sjajno. Izbacili su niželigaša, Phoenix Lubeck iz DFB Pokala sa visokih 4:1. U prva dva kola Bundeslige nisu primili niti jedan pogodak. Savladali su Eintracht Frankfurt sa 2:0 a potom su odigrali “nulu” sa Werderom. Na početku sezone se nalaze u sjajnoj formi a ukoliko nastave sa ovakvim igrama i nakon reprezentativne pauze za očekivati je da zabilježe odlične rezultate u narednom periodu.

Timske vijesti Borussia Dortmund

Serhou Guirassy koji je stigao kao zamjena za Nicolasa Fullkruga je na početku sezone van stroja no u prvim utakmicama ove sezone smo mogli vidjeti da ovo nije veliki hendikep za ekipu Edina Terzića.


Forma Heidenheim

HeidenheimEkipa Heidenheima je tradicionalno ekipa koju smo navikli gledati u nižim rankovima njemačkog nogometa. Sezona 2022./23. je bila historijska za ovu ekipu.

Uspjeli su po prvi put u svojoj historiji obezbjediti promociju u najviši rank njemačkog nogometa, u Bundesligu. Prethodna sezona je bila prva koju igraju u najvišem ranku.

Naravno, u tu sezonu su ušli kao jedna od ekipa od koje se očekivala velika bitka za ostanak u društvu najboljih. Ipak, oni su u potpunosti oduševili. Od početka sezone su bili ekipa iz gonje polovice tablice. Na kraju su sezonu završili kao osmoplasirana ekipa Bundeslige čime su obezbjedili plasman u kvalifikacije za Ligu Konferencija.

U finalu kvalifikacija za Ligu Konferencija su nadigrali ekipu Hackena. Osim toga uz dvije pobjede u prva dva kola Bundeslige i gol razliku od 6:0 su prvoplasirana ekipa Njemačke i na početku ove sezone su najveća senzacija u europskom nogometu. Kroz dvije decenije je Heidenheim od ekipe iz četvrtog ranka došao do Bundeslige i jasno je da rade fantastičan posao.

Ove sezone će prvi put u svojoj historiji igrati i grupnu fazu jednog europskog natjecanja i ne iznenađuje da su nakon takvih rezultata doveli i nekoliko zvučnih pojačanja. Kao najveće je stigao Niklas Dorsch. Njegov transfer je realizovan odmah nakon plasmana u grupnu fazu Lige Konferencija. Sigurno da će biti veliko pojačanja za ovu momčad a upravo nakon reprezentativne pauze se očekuju njegove prve partije u ovoj ekipi.

Vijesti Heidenheim

Frank Schmidt na početku nove sezone ne može računati samo na Thomasa Kellera i Juliana Niehuesa, igrače koji svakako nemaju veću ulogu u igri momčadi.


Međusobni susreti Borussia Dortmund – Heidenheim

Borussia Dortmund i Heidenheim su do sada imali samo dva međusobna takmičarska okršaja. Oba su igrana prethodne sezone u Bundesligi i oba su završena bez pobjednika. Na ovom stadionu je Heidenheim uspio nadoknaditi dva gola zaostatka. Taj susret je završen rezultatom 2:2 dok je dvoboj na Voith Areni završen bez pogodaka.


100/100 Vidi recenziju
122€
Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
  • Brza oklada
  • Mobilne aplikacije
  • 100+ načina plaćanja
95% Omjer isplate
122€ Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
  • Brza oklada
  • Mobilne aplikacije
  • 100+ načina plaćanja
22bet Recenzija