Gdje gledati Belgija – Francuska | TV prijenos, Analiza, Sastavi i dr.!

Belgija - FrancuskaPred nama je dvoboj crvenih đavola i trikolora, repriza finala osmine finala Europskog Prvenstva u nogometu i međusobni okršaj reprezentacija koje su kvalitetom u samom vrhu europskog nogometa. Nema sumnje da će nam ove reprezentacije prirediti novi nogometni spektakl. Ako se pitate gdje gledati Belgija – Francuska na pravom ste mjestu!

U nastavku teksta možete pronaći TV kanale koji su zaduženi za prijenos kao i najbolje besplatne platforme za stream. Također, naš tim sportskih analitačara je napravio potpunu analizu ove utakmice. U nastavku teksta možete pročitati i našu najavu ovog dvoboja, najvažnije informacije o momčadima a ljubiteljima sportske kladionice smo dali i naš prijedlog za klađenje.


Belgija – Francuska najava utakmice

Reprezentacija Belgije se mučila na EURU, nastup su završili u osmini finala dok ni u prve dvije utakmice Lige Nacija nisu impresionirali. Ipak, jasno je da imaju kvalitet te da pred domaćim navijačima mogu savladati svaku reprezentaciju svijeta. Motiva im sigurno neće nedostajati, žele se revanširati Francuskoj za poraz u osmini finala Europskog Prvenstva.

Trikolore smo gledali u polufinalu EURA no ni oni nisu ispunili očekivanja u tom natjecanju. Nakon toga su pretrpili jedan težak poraz od Italije nakon čega su uspjeli dići nivo igre. Stižu u Belgiju u nešto boljoj poziciji no ovo će biti direktan okršaj za drugu poziciju na tablici te je za očekivati da gledamo veliku bitku na terenu. U nastavku možete pročitati gdje gledati Belgija – Francuska susret. Također možete pročitati našu analizu ovih momčadi kao i savjete za klađenje.

Ivibet Ivibet Recenzija 98/100
  • Gledanje prijenosa i klađenje uživo
  • VIP program za najaktivnije igrače
  • Kriptovalute i mnoge druge metode plaćanja


Belgija – Francuska: TV prijenos i stream

  • Utakmica: Belgija – Francuska
  • Natjecanje: Liga Nacija A, 4. kolo
  • Datum: 14.10.2024
  • Vrijeme: 20:45h
  • Lokacija: King Baudoin Stadium, Brusseles
  • TV prijenos: Arena Sport
  • Stream: 22bet, bet365, 20bet

Forma Belgija

Belgija

U posljednjih desetak godina reprezentacija Belgije zaista ima sjajnu generaciju igrača koju mnogi svrstavaju među pet najboljih reprezentacija svijeta. Predvođeni sjajnim Kevinom De Bruyneom, Romeluom Lukakuom, Axelom Witselom, Yannickom Carrascom i mnogim drugim talentima sjajno izgledaju na papiru no od ove generacije su se očekivali i veći rezultati.

Uz svoj kvalitet i iskustvo, ova generacija je Belgiju dovela u samu elitu svjetskog nogometa. Dugo ih gledamo i u vrhu FIFA rank liste no i dalje je osvajanje jednog velikog natjecanja neostvarena želja. Svoj najveći uspjeh su imali na mundijalu u Rusiji, 2018. godine gdje su završili kao trećeplasirana reprezentacija.

Tada su igrali na svom vrhuncu, bili su i jako blizu finala. Zbog kvaliteta kojeg posjeduju mnogi su vjerovali u ovu reprezentaciju i na EURU u Njemačkoj. Mnogi su smatrali da će do samog kraja i da će se napokon ova reprezentacija okititi jednom titulom. Ipak, nisu izgledali najbolje na EURU gdje ih je upravo reprezentacija Francuske, nakon jednog zaista nesretno primljenog pogotka izbacila sa natjecanja.

Stiče se osjećaj da je ovo bila posljednja šansa za ovu generaciju. Polahko njihovi najbolji igrači ulaze u godine, ključni igrači su sve bliže kraju karijere. Iako i dalje igraju na visokom nivou pitanje je kako će izgledati za dvije ili četiri godine. Njihova “zlatna generacija” je i dalje bez osvojenog velikog trofeja a i dalje ostaje pitanje “šta bi bilo da su samo napravili jedan korak više” na mundijalu u Rusiji.

Kada govorimo o Ligi Nacija oni su u prvom kolu upisali rutinsku pobjedu nad Izraelom. Nakon toga je uslijedilo gostovanje na Parku Prinčeva gdje ih je, još jednom nadigrala reprezentacija Francuske. Prije nekoliko dana su gostovali na Olimpicu gdje su već nakon 24 minuta imali dva pogotka zaostatka. Ipak, nakon toga su uspjeli da se saberu a jedna glupost i crveni karton Pellegrinia su u potpunosti okrenuli tok utakmice. Uspjela je Belgija izaći sa osvojenim bodom sa tog gostovanja a čak su u finišu imali i nekoliko popuprilika za potpuni preokret.

Timske vijesti Belgija

Domenico Teresco u ovom dvoboju neće moći računati na svog najboljeg igrača, Kevina De Bruynea. Osim njega i Amadou Onana je van stroja.


Forma Francuska

FrancuskaReprezentacija Francuske je u posljednjoj deceniji jedna od reprezentacija sa najboljim rezultatima na velikim natjecanjima. Imaju mnoštvo zvijezda u svojoj momčadi godinama unazad te i ne iznenađujuće iza sebe imaju nekoliko fantastičnih rezultata.

Reprezentaciju Francuske smo prije osam godina gledali u finalu Europskog Prvenstva. Trikolori su prije šest godina u Rusiji osvojili Svjetsko Prvenstvo čime su potvrdili svoj kvalitet.

Od tada je reprezentacija Francuske dobila još nekoliko vrhunskih pojedinaca. Trenutno imaju vjerovatno i najkvalitetniju reprezentaciju u svojoj historiji. Sa klupe ih već dugo vodi Didier Deschamps koji je usadio svoj prepoznatljiv stil nogometa.

Imaju mnoštvo zvijezda unutar momčadi, igrači se odlično poznaju kao i Deschampsov stil nogometa što je jako važno za reprezentativni nogomet. Prvo ime trikolora je jedan od najboljih igrača današnjice, novi igrač Real Madrida, Kylian Mbappe. Sa njim su trikolori na EURO u Njemačkoj ove godine stigli sa ogromnim ambicijama.

Ipak, ni na terenu nisu oduševili a svakako da nisu ni ispunili očekivanja. Grupu sa Austrijom, Nizozemskom i Poljskom su završili sa jednom pobjedom i pet osvojenih bodova. Sa druge pozicije su prošli u knockout fazu i već u prvoj rundi su imali zahtjevnog protinvnika.

U jednoj utakmici sporog ritma, bez većeg broja gol prilika su uz mnogo sreće uspjeli izbaciti reprezentaciju Belgije. Nakon toga u četvrtfinalu nisu ništa pokazali u dvoboju sa reprezentacijom Portugala no fortuna jedanaesteraca je bila na njihovoj strani. U polufinalu ih je čekala reprezentacija Španjolske koja ih je nadigrala i izbacila sa Europskog Prvenstva.

Ni u prvom kolu Lige Nacija nisu impresionirali. Italija ih je nadigrala na Parku Prinčeva no nakon toga su uspjeli da dignu nivo igre. Prvo su savladali Belgiju sa 2:0 a prije nekoliko dana su sa visokih 4:1 savladali Izrael te u odličnom raspoloženju stižu na ovo zahtjevno gostovanje.

Timske vijesti Francuska

Didier Deschamps u Belgiju stiže bez svog ponajboljeg igrača, Mbappea no osim njega nema problema sa izostancima.


Međusobni susreti Belgija – Francuska

Reprezentacija Francuske je trenutno u nizu od četiri pobjede nad reprezentacijom Belgije. Na Svjetskom Prvenstvu u Rusiji, 2018. godine su ih sa 1:0 izbacili u polufinalu. Prije tri godine su trikolori nadigrali crvene đavole u polufinalu Lige Nacija. Ove godine su ih savladali na EURU u Njemačkoj a potom i u prvom međusobnom okršaju grupne faze Lige Nacija.


150€
(prvi depozit): 100%
Posjeti Ivibet
  • Gledanje prijenosa i klađenje uživo
  • VIP program za najaktivnije igrače
  • Kriptovalute i mnoge druge metode plaćanja
94% Omjer isplate
150€ (prvi depozit): 100%
Posjeti Ivibet
  • Gledanje prijenosa i klađenje uživo
  • VIP program za najaktivnije igrače
  • Kriptovalute i mnoge druge metode plaćanja
Ivibet Recenzija