Gdje gledati Fenerbahce – Manchester United | TV prijenos, Analiza, Sastavi i dr.!

Fenerbahce - Manchester UnitedEuropski velikani, Fenerbahce i Manchester United imaju mnogo veće ambicije od takmičenja u Ligi Europe. Ipak, kada god ove ekipe imaju međusobni okršaj, bez obzira o kom je natjecanju riječ, navikli smo gledati nogometni spektakl. Ako se pitate gdje gledati Fenerbahce – Manchester United na pravom ste mjestu!

U nastavku teksta možete pronaći TV kanale koji su zaduženi za prijenos kao i najbolje besplatne platforme za stream. Također, naš tim sportskih analitačara je napravio potpunu analizu ove utakmice. U nastavku teksta možete pročitati i našu najavu ovog dvoboja, najvažnije informacije o momčadima a ljubiteljima sportske kladionice smo dali i naš prijedlog za klađenje.


Fenerbahce – Manchester United najava utakmice

Sa jedne strane, ekipa Fenerbahcea je najtrofejnija ekipa Turske, a sa druge strane Manchester United najtrofejnija ekipa Engleske. Iako ove ekipe ne dominiraju domaćim šampionatima posljednjih godina, kao što smo navikli nema sumnje da je pred nama jedan jako zanimljiv okršaj.

Obje ekipe se ubrajaju u uži krug favorita za osvajanje ovog natjecanja. Stoga će ovo, po mnogima biti najinteresantnija utakmica ligaške faze Europske Lige. U nastavku možete pročitati gdje gledati Fenerbahce – Manchester United susret. Također možete pročitati našu analizu ovih momčadi kao i savjete za klađenje.

Ivibet Ivibet Recenzija 98/100
  • Gledanje prijenosa i klađenje uživo
  • VIP program za najaktivnije igrače
  • Kriptovalute i mnoge druge metode plaćanja

Fenerbahce – Manchester United: TV prijenos i stream

  • Utakmica: Fenerbahce – Manchester United
  • Natjecanje: Europska Liga, 3. kolo
  • Datum: 24.10.2024
  • Vrijeme: 21:00h
  • Lokacija: Ulker Stadium Sukru Saracoglu, Istanbul
  • TV prijenos: Arena Sport
  • Stream: 22bet, bet365, 20bet

Forma Fenerbahce

FenerbahceFenerbahce je najtrofejnija ekipa Turske no i ekipa koja na titulu u domaćem šampionatu čeka već deceniju. Da, uložen je veliki novac posljednjih godina no nikako da dobiju bitku sa trenutno sjajnim Galatasarayom.

U posljednje tri sezone je ekipa Fenerbahcea viceprvak Turske. Prethodne sezone su zaista bili jako blizu no i 99 osvojenih bodova je bilo nedovoljno da se dođe do titule prvaka.

Njihova napadačka zona je, predvođena Edinom Džekom, sa 99 postignutih pogodaka bila najbolja napadačka zona Turske Super Lig. U ovoj sezoni je ta napadačka zona kvalitetnija za Youssefa En Nesyria uz koga izgleda mnogo opasnije.

Celgar Soyuncu je veliko pojačanje za posljednju trećinu terena. Također će posljednja trećina terena biti kvalitetnija i uz sjajne igrače sredine terena poput Sofyana Amrabata, Rade Krunića i Filipa Kostića koji mogu odrađivati i defanzivne zadatke na visokom nivou.

Da, sam početak sezone nije bio najbolji za Fener, ponajviše zbog pomalo i razočaravajućeg ispadanja u finalu kvalifikacija za Ligu Prvaka. Ipak, kako sezona odmiče ova ekipa izgleda sve bolje. Jesu imali nekoliko i neočekivanih kiksova u Super Lig no zaista su izgledali dominantno u svakoj utakmici, izuzev derbija sa Galatom. Također su osvojili četiri boda iz prve dvije utakmice Europske Lige te u ovaj susret ulaze u sjajnom raspoloženju.

Timske vijesti Fenerbahce

Fenerbahce je posljednjih tjedana upao u manje probleme sa izostancima. Jose Mourinho već neko vrijeme ne može računati na rezervnog vratara, Irfana Egribayata te povremenog startera, Osayi Samuela. Osim toga od početka ovog mjeseca su ozljede pretrpili i Cengiz Under, Ismail Yuksek i Jayden Oosterwolde koji ni danas neće biti na raspolaganju.


Forma Manchester United

Manchester United

Ekipa Manchester Uniteda zaista svake sezone ulaže mnogo. Cilj je jasan, povratak u vrh Premier League no ni uz ogromna ulaganja ne uspjevaju da se vrate ni u top 4.

Prethodna sezona je bila jedna od najlošijih u historiji kluba. To je dovelo i ten Haga i nadomak otkaza no on se spasio osvajanjem kupa, savladavši gradskog rivala, Manchester City u finalu.

Naravno da ni nakon te pobjede očekivanja nisu ni približna očekivanjima. Stoga su uslijedila nova velika pojačanja poput Joshue Zirkzeea, Lenya Yora, Noussair Mazraouia i Matthijsa de Lighta. Uz njih Manchester United na papiru izgleda mnogo bolje no ni ove sezone na terenu ne izgledaju najbolje.

Nikako da ova ekipa pronađe pravi ritam. Od početka sezone igraju toplo hladno a u jednom trenutku su imali i najlošiji početak u historiji kluba. Naravno, to je ponovo dovelo ten Haga nadomak otkaza. Već se govorilo o potencijalnoj zamjeni, Edinu Terziću. Ipak, ten Hag je “potrošio još jedan život”, United je za vikend slavio i to nakon preokreta u dvoboju sa Brentfordom te je ta pobjeda sačuvala i stolicu ten Haga.

Ipak, jasno je da su trenutno daleko od najbolje forme. Od ove ekipe se mnogo više očekuje. Ukoliko je suditi po dosadašnjim partijama teško je očekivati da će i parirati Fenerbahceu u Istanbulu. Ipak, Manchester United pod ten Hagom uvijek odigra najbolje kada je on nadomak otkaza i ne treba se iznenaditi ukoliko ova ekipa još jednom u ovakvoj situaciji impresionira i odigra jednu od najboljih utakmica u posljednjoj godini.

Timske vijesti Manchester United

Erik ten Hag ni u ovom dvoboju ne može računati na usluge Mazraouia, Maguirea i Mainooa koji su van stroja zbog ozljeda. Bruno Fernandez odrađuje suspenziju te ni on neće biti na raspolaganju. Pozitivna vijest je moguć povratak Masona Mounta koji je zbog ozljede propustio nekoliko posljednjih utakmica.


Međusobni susreti Fenerbahce – Manchester United

Ove ekipe su krajem prošlog i početkom ovog stoljeća imale nekoliko velikih okršaja. Ipak, njihove međusobne okršaje smo u posljednjem desetljeću gledali samo 2016. godine. Tada su obje ekipe, u grupnoj fazi Europske Lige, upisale po jednu, domaću pobjedu.


150€
(prvi depozit): 100%
Posjeti Ivibet
  • Gledanje prijenosa i klađenje uživo
  • VIP program za najaktivnije igrače
  • Kriptovalute i mnoge druge metode plaćanja
94% Omjer isplate
150€ (prvi depozit): 100%
Posjeti Ivibet
  • Gledanje prijenosa i klađenje uživo
  • VIP program za najaktivnije igrače
  • Kriptovalute i mnoge druge metode plaćanja
Ivibet Recenzija